Giza püramiidid

26/12/2009

Ülejärgmisel päeval läks sõit Kairosse. Paar tundi peale teeleasumist, vahetult enne päikesetõusu läks buss katki, ning pidime hakkama ootama uut, mis oleks saabunud mitme tunni pärast. Õnneks saime kokkuleppele möödasõitva tühja bussi juhiga, kes meid Egiptuse muuseumini viis. Muuseumi eksponaadid on igati võimsad ja huvitavad, kahjuks on ta aga üle mõistuse üle rahvastatud ning ka sildid eksponaatide juures jätavad soovida. Kuuldavasti on ehitamisel uus muuseumihoone, mis loodetavasti tuleb avaram ja kaasaegsem. Peale kiiret muuseumikülastust käisime lõunal ning siis Giza püramiidide juurde. Juttude ja filmide põhjal arvaks, et püramiidid on isegi võimsamad, kui nad päriselt on. Samas jalamil seistes ning mõeldes, millist vaeva nende ehitamisega nähti, tekib ikka tunne küll, et see on meeletu saavutus. Kuna olime hommikul palju aega kulutanud, siis Kairo turule me ei jõudnudki. Tagasisõidul sai keset ööd näha kuidas väikese naftapuurtorni juures nafta põles pimeduses.

Leave a reply

Go top