Ettevalmistused

01/02/2010

Nonii, peaaegu 3 nädalat veel alguseni aega, ja enamus asju on laabumas. Reisiplaanid on enamvähem paigas, Pekingis vaatame Keelatud Linna ja Taevase Rahu väljakut, ning teisel päeval külastaks ühte või kahte lõiku Hiina müürist. Hongkongis on napilt 12 tundi, ning see kulub ära lihtsalt natukene linnaga tutvumiseks, ja tahaks seda panoraami mäe otsast näha. Uurida tuleks veel laevasõitu, et kas on aega ka mere poolt vaadata. Keskööl lend edasi Sydney poole, kust alates on planeerimises suhteliselt must auk, välja arvatud autorent, mis on broneeritud. Igal juhul nädala ajaga tuleb jõuda Melbourne’i, eks me mööda idarannikut alla sõidame. Tanel ka Melbourne’i poole teel, ehk kohtume. Melbourne’ist lendame Aucklandi, kust on samuti auto renditud, ning nüüd algab kõige planeeritum nädal reisist. Vaatame põhjasaarel loodust ning külastame vulkaani, siis sõidame lõunapoole ning käime ka lõunasaarel ning seal väike süstasõit Tasmani rahvuspargis. Peaks tulema väga tegus nädal. Aucklandist edasi Tahitile, seal üks rahulikum päev mereäärses bungalow’s, ning edasi Lihavõttesaarele moai’sid imetlema. Järgmiseks tuleb Lõuna-Ameerika ning eelkõige meie sihtmärk Machu Piccu varemed, ning reisi lõpuks perele külla Chicagosse. New Yorgis kahjuks asjad ei klappinud ning linna peale ei jõua, aga midagi peab järgmiseks korraks ka jääma.

Igasugused broneerimised ja piletid on enamvähem olemas, viisat on vaja ainult Hiinasse, USA ja Austraalia tahavad eelnevat registreerimist, ning ülejäänud maad on viisavabad. Igasugused erinevad süstid on ka saadud seagripist hepatiitideni ja lõpetades kollapalavikuga.
Kõik vajalikud asjad on ka tellitud, nüüd tuleb pöialt hoida, et kõik ka kohale jõuaks, muidu võib juhtuda selline kurb lugu, et blogimisega läheb nukraks. Huvi pärast sai ka üks kott pakitud, ning asi ei ole üldse nii hull, kui ma arvasin, ei mahult ega ka kaalult.

Teoreetiliselt peaks asi niimoodi töötama, et kommenteerimiseks peab ennast registreerima, aga ma ei ole päris kindel. Igal juhul võite proovida. Üritan igal juhul niipalju kui võimalik kirjutada ning ehk saab ka pildimaterjali üles laadida, lennukis on nagunii palju vaba aega (kokku tuleb ca 70 lennutundi), ning heietusi on igal juhul loota.

1 comment

  1. Comment by Astrid

    Astrid 17/02/2010 at 00:33

    Jäänud veel vaid 7 päeva.

    Kotid enamvähem pakitud, vaja veel apteeki külastada ja väike ravimikott kokku osta. Veel on vaja printida igasugused lennupiletid ja muid broneeringuid, ning dokumentides koopiad teha. Panka on ka veel vaja röövida, et erinevat sularaha natuke kaasa võtta. Lisaks siis igasugused krediitkaardid, mis peaks kõik probleemid lahendama 😛
    Lauril pole siiani telefon kohale jõudnud, oht on et ma võtan arvuti kaasa. Minu oma odavam, et kui peaks midagi juhtuma, siis väiksemad kulud.

    Tööl veel paar päeva piinelda 😛 minutid lausa venivad juba, reede tundub et on mägede taga 🙂

Leave a reply

Go top