Jindabyne-Lakes Entrance

03/03/2010

Täna hommikul siis saime hotellis süüa, ja peale seda selgus, et wifi on neil ainult mingis baaris, mis avatakse kella kümnest, ehk siis tuleb postitus jälle ookeani äärest, täpsemalt Lakes Entrance nimelisest linnast. Tänane programm hõlmas põhimõtteliselt Great Alpine Roadi ehk Austraalia Alpidest läbisõitu. Sõita oli kõvasti, kilomeetrit 500, ja päris suur osa teest oli ikka päris mägine. Kahtlustan, et olen viimase 3 päeva jooksu saanud rohkem mägedes sõita, kui tulevikus üldse vaja on. Õnneks on kõik teed ilusti märgistatud, olgugi, et enamasti üsna kitsad ja ka piirdeid pole igal pool. Siin Alpides on päris mitmeid suusakuurorte, millest me mööda sõitsime, ja kus suusarajad (mäesuusatamiseks siis) olid ilusti näha puude vahel lagedate triipudena. Mägiteedel sai keskmiseks kiiruseks ca 30 km/h, nii et edasiliikumine oli suhteliselt vaevulik. Puud olid väga huvitavad – valdav enamus tundusid olevat kuivanud, kuigi mõnedel oli ladvas ka veel rohelist, kui tüvi juba täiesti kuiv. Huvitav oli see, et sihvakad kõrged tüved jäid kõrgemale minnes aina lühemaks, kuid selle eest rohkem harali, ja ka kuivanud või kerge rohelise ladvaga. Minule kui astronoom-günekoloog-keevitaja-agrnonoomile tundusid need puud ja põõsad vähemalt ühte liiki. Ühes kõrgemas kohas vaatasime GPSi pealt ka kõrgust – peaaegu 1900m üle merepinna. Nüüdseks oleme mere ääres tagasi, ehk siis ca 2 kilomeetrit alla päeva jooksul, ja enne seda arvatavasti ka kilomeetrike üles. Allapoole tulles oli kuskil 2-3 korda märgata, kuidas taimestik muutus vöönditena. Kahtlustame siin ka vaikselt, et see känguru on tegelikult üks suur reklaamitrikk, hoolimata mitmetest siltidest tee ääres, mis nende eest hoiatavad, ei ole peale Pebbly Beachil nähtud kahe ja öösel vilksamisi nähtud ühtegi känguru näinud. Küll aga jooksis rebane täna auto eest läbi.
Täna oli selline tihe sõidupäev, polnud peale looduse vaatamise eriti midagi planeeritudki, nii et raporteerida hetkel on vähe, kui kirjutamisega valmis saan, läheme süüa otsima ja siis üritame puhata. Hotellituba on väga kena, parem kui eilne, kuigi eilsesse oleks mahutanud kuni 7 inimest ära (voodi + 2 nari + diivan). Pole veel uurinud, kuidas on internetiga homses peatuspaigas, seega lubadusi ei anna.
Ja ka pilte:

After breakfast today at the hotel, it turned out their wireless internet only works at some bar that opens at 10, so we decided to hit the road. So this post comes from Lakes Entrance, a town by the Pacific Ocean again. Today was mostly about driving, since we wanted to see the Great Alpine Road. The road was very much mountainous, with speeds often not exceeding 25 mph. The total distance was about 350 miles. At one point, the GPS showed an altitude of 1900m above sea level. We passed many ski resorts, and the skiing tracks could be seen coming down the mountains, with trees on the sides. The trees were very interesting, many of them look like they have died and dried, while some still have leaves at the top. As we got higher, the trees got lower and wider, turning almost into bushes. It seemed to be the same species, but I can’t be sure. We’re starting to get the feeling that this kangaroo business is just a publicity ploy, as we have seen only the 2 kangaroos at Pebbly Beach and another one crossing the road in front of us at night, despite the many warning sides by the roads that warn against kangaroos. Anyway, today was mostly a driving day, and not much to see besides stuff on the road, so now we’ll go grab dinner and then try and get some rest. I can’t say whether tomorrow’s hotel will have internet, and so there are no promises as to when next post will be. But until then, some pictures:

1 comment

  1. Comment by Rainer24

    Rainer24 07/03/2010 at 00:09

    Väga hea, et sellisel reisil selline mitmekülgsete oskustega Hunt Kriimsilm on olemas. Kõik ülejäänud kolm va astronoom on ju ausad ja igas maailma nurgas vajaminevad ametid.

Leave a reply

Go top