Cordoba Mezquita

18/03/2012

Kui Albaicin oli natuke kõle, siis Cordoba vanalinn jällegi oli selline mõnus jalutamise koht. Ja kui Alhambra jättis kergelt nõrgema mulje, kui ootused olid, siis Cordoba Mezquita ehk katedraal jällegi jättis suu lahti. Katedraal on meeletu suurusega, kokku üle 24000 ruutmeetri. Katedraal on suurim maailmas, nii mošeena kui katedraalina. Ajalugu on üle tuhande aasta vana, ning seal on läbi põimunud nii islami kui kristluse elemendid, ning kena näha, et ei ole teiste tööd lihtsalt maha lammutatud, vaid lisatud enda oma. Idamaade kultuurile omased punase-valgega kaared laiuvad igas suunas nii kaugele kui silm ulatab, samas on hulk väikeseid kabeleid mis on lisatud kristlaste poolt hiljem, seina ääres eraldatuna. Jällegi üks koht, kuhu kindlasti soovitaks minna ise oma silmadega vaatama.

Leave a reply

Go top