Barcelona

12/10/2013

Käisime nädalakese jõmmi ja vanematega Hispaanias tšilläksimas. Elukohaks L’Ametlla de Maris asuv villa. Villa ise oli väga kobe, kuna polnud hooaeg, siis oli ka suhteliselt hea hinnaga. Krunt asus linnast natuke väljas, suhteliselt kõrbelise olemusega, aga oliivipuud kasvasid. Maja ise seest värske ilmega, ainuke mille kallal viriseda võiks oli voodite mugavus. Õues oli suur bassein mis oli veel enamvähem paraja temperatuuriga, et ennast kastmas käia, mereranda oli mõned minutid jalutada ja maja katuseterrassilt võis merd ka näha. Rand oli kivine, mitte liivane, aga vesi oli ehk isegi soojem kui basseinis, aga muidugi üsna soolane.
Kuna reisi eesmärk oligi pigem puhkus kui vaatamisväärsused, siis läks põhirõhk päevitamisele ja vettekastmisele, aga natuke sai ka ringi vaadatud. Tarragona lähedal on Les Ferreres Aqueduct, pärit Rooma ajast, mis tõi Tarragona linna vett 15km kauguselt. Väga hästi oli säilinud ja ka pealt sai üle käia.
Teinepäev käisime ka Barcelonas, eelkõige vaatamas Sagrada Familiat, nägime ka kohalikku triumfikaart ja mõned Gaudi majad, jalutasime kuulsal La Rambla tänaval ning käisime turgu uudistamas. Ootasime ka õhtut, et kirikut näha pimedas valgustatuna. Kirik ise on jätkuvalt ehitamisel, juba üle 100 aasta, aga vägagi aukartustäratav nii seest kui väljast. Camp Nou-le seekord ei jõudnud, eks see jääb järgmiseks korraks 😉

Leave a reply

Go top