New Plymouth-Picton

10/03/2010

Täna ärkasin vara…lallallaaa. Igal juhul kaheksast olime juba liikvel, et käia vaatamas Goblin Forestit ja siis õigeaegselt praamile jõuda. Osade vaatamisväärsustega siin on küll selline lugu, et silte ei paista olevat või hakkavad nad nii lähedal pihta, et võid kas kogemata või väga hästi teades nende otsa komistada. Tänane oli siis tegemist viimase variandiga, õnneks olin eile veel tööd teinud internetis, ning teadsime üsna hästi, mis suunas minna ja mida otsida, sest asjade nimed ei pruugi ka päris ühilduda, eriti kui tegemist Sõrmuste isanda asjadega. Jõudsime ilusti kohale, ja väljast mets nagu mets ikka, aga kui juba 10 sammu sissepoole astuda, siis muutus mets kui võluväel. Tihe padrik, täiesti sammaldunud puud, mis lõppevad otsekui keskel ära, ilma ülalt peenemaks minemata, vee vulin, mingisugused imelikud hääled, justkui oleks tõesti nõiutud kohas. Ma ei ole veel pilte vaadanud, kuid ma kardan, et need ei anna päris seda tunnet edasi. Tegime selle väikese ringi ära, ning kohe selgus ka, et meil jääb aega üle, google oli eile pakkunud metsani sõiduks 90 minutit (ca 50km), kui meil ei läinud pooltki seda. Hakkasime siiski Wellingtoni poole sõitma, mõeldes tee peal kuskil huvipakkuvaid kohtasid vaadata. Peatusime ka hommikusöögiks, ning vahepeal ostsime kohalikku viinamarja, mida siin ohtrasti kasvatatakse, ning maasikaid. Aega oli palju, ning otsustasime ka infopunktist uurida natuke teise potentsiaalse vaatamisväärsuse kohta, nimelt pidi samuti Sõrmuste isanda filmist tuntud oleva haldjate metsad siinkandis olema. Ega seal midagi väga ei teatud, anti paber kätte filmimiskohtadest, ning otsustasime Rivendelli kohta vaatama minna. Tee peal oli veel näha jõgi, mida mööda vennaskond sõitis paadiga peale Lothlorieni, ning Rivendelli leidsime ka üles. Raske öelda, polnud vahetult enne filmi vaadanud, et kuidas võrreldes asi on. USAs peaks olema DVD-d olemas, siis kommenteerime täpsemalt. Aga koht oli muidugi ilus, osa regionaalsest pargist. Osade kohtade kohta olin juba enne lugenud, et filmist pole sisuliselt midagi alles enam (Helm’s Deep), nii et ei olnud mõtet uurida. Tulime siis sadamasse, lootusega natukene süüa saada, kuid siin polnud mitte midagi, seega passisime poolteist tundi niisama autos kai peal. Nüüd siis laevas kirjutan seda, kui hakkame Lõunasaarele sõitma, ning paari tunni pärast peaks juba hostelis olema, kust siis loodame ka netti saada. Homme on vähe rahulikum päev, kohalikud vaatamisväärsused ja rannad, ning ülehomme läheme kayakiga sõitma. Pärast sorteerin mõned pildid ka ära, osad veel autos mälukaardil, mis täis on.

Ingles: We were on the move by 8, to see the Goblin Forest and then head down to Wellington to catch the ferry to the South Island. The forest was just magical, looked like a regular forest from the outside, but 10 steps in, and it was a truly unique place, dense as a jungle, strange trees covered in moss, seemingly ending in the middle, water flowing, animal sounds, and an omnipresent semi-darkness (the sun was shining, but didnn’t penetrate much). We took the short track to save time, and were on our way again soon. We were ahead of schedule, and decided that we’d look at interesting things on the way. We had some lunch, and also bought local grapes and strawberries. Not much interesting came up, and when we got close to Wellington, we checked in at the local information spot (those by the way are in most bigger towns and are nice to have, for sightseeing options as well as accommodation and so on). I had another forest from the movie written down somewhere, elvish rainforest, but they’d never heard of it, but they did give me a movie locations list and map, and we went on to find Rivendell. Not much of the stuff from the movie is left, but we passed the river where the fellowship were on after Lothlorien, and made our way to Rivendell. Can’t say for sure, since I haven’t seen the movie all that recently, and they did build the set for 3 months, but the place was beautiful, with the river flowing underneath and all the trees around. I’ll check my pictures against the movie at some point, so I can compare. We then headed to the harbor, hoping to get some food. There was none at the harbor, so we just passed the 90 minutes in the car on the pier. We now got something to eat on the ferry, and should be on the South Island by 9.30 and hopefully will be at the hostel before 10. Tomorrow is an easier day, with beaches and other attractions planned, and the day after, we are going kayaking in the Tasman National Park. I’ll look at the pictures later and add some as well.

Leave a reply

Go top