Rooma ja Vatikan

20/09/2011

Meie kolmas päev Itaalias algas sõiduga pealinna. Valmis oli vaadatud parkimismaja ja 11st punktist koosnev 20 kilomeetrine ring vaatamisväärsustest. Colosseum oli meie nimekirjas teine, ja asi, mis juba kaugelt silma hakkas. Uskumatult võimas ehitis, eriti kui mõelda, millise struktuuriga ta oli. Püramiidide ehitamisel tuli põhiliselt kiviplokid teineteise peale tõsta, siis Colosseum oma tribüünide, põrandaaluste käikude ja muu sarnasega, mis praegugi veel seisab, tundub isegi veel uskumatuna. Tegime ringi ümber Colosseumi ja leidsime ka piletikassa. See oli põhiline koht, kus tahtsime Roomas pikemalt ringi vaadata, ka sees, ning ei tulnud pettuda. Oma hiilgeaegadel vist ligi 50 tuhat mahutanud areen on praegugi fantastiline vaatepilt. Kahjuks kõige ülemisele vaateplatvormile ei lastud, kuid ka teiselt korruselt oli vaade vapustav ja kui mõelda tagasi gladiaatorite ajale, siis võis siin “esinemine” närveerima küll panna. Kõrvalolevas foorumite kompleksis käisime samuti sama piletiga, ent see polnud nii hästi säilinud. Samas tegeleti usinasti restaureerimistöödega, ning kõrval ka alles väljakaevamistöödega, nii et sealt võib vist veel leida nii mõndagi. Edasi viis tee meid Veneetsia palee eest mööda Panthenoni otsinguile, mida lõpuks troonis ka edu peale väikest seiklemist. Seejärel kuulus Trevi purskkaev, ja edasi Vatikani poole. Sant Angelo kindlus jõe ääres tasub samuti vaatamist, ning natuke peale seda seisimegi Püha Peetruse Basiilika ees. Kuna selleks ajaks oli kell juba üsna palju ja ka väsimus päris suur, siis ei hakanud seekord Vatikani muuseumisse trügima, vaid tegime väga hilise lõunasöögi ja hakkasime auto poole tagasi liikuma läbi Villa Borghese aedade. Päev oli küll väsitav ja nägime palju, ent veel rohkem jäi nägemata ning ka teinekord võiks minna.

Leave a reply

Go top