Firenze

21/09/2011

Kuna hommikupoolne programm Pisa torni näol oli ette ära tehtud, võisime pikemalt pikutada ja vähe hiljem Firenzesse suunduda. Seal õnnestus meil parkida mäe otsas asuvale Piazzale Michelangelo platsile, kust terve linn näha, ja mis lisaks veel tasuta oli. Kõndisime siis mäest alla Ponte Vecchio silla poole, ja sealt juba üle jõe. Peab kohe ära ütlema, et võrreldes Roomaga tundub Firenze kuidagi hubasem, ja individuaalsem, Rooma kuidagi massituristile orienteeritum. Ka Firenzes oli palju rahvast, aga see ei olnud kuidagi nii ahistav. Seiklesime siis mööda linna ringi, vaatasime ära, Toomkiriku, ja Michelangelo Taaveti koopia platsil, kus originaal enne seisnud oli. Ka Galleria Academicast kõndisime mööda, kuid kuna järjekord oli pikk, ei hakanud ootama sabas. Boboli aedadega läks kehvasti, kuna jõudsime just sulgemise ajaks. Siis hakkasime liikuma Stadio Artemio Franchi poole, Neeme oli organiseerinud piletid Fiorentina-Parma mängule. Tee peal sõime õhtust, ning jõudsime staadionile võrdlemisi hilja. Piletid saime ka lõpuks kätte, ja siis mängu vaatama. Esimene poolaeg oli küll tõsine veeretmine, kuid teisel poolajal saime kodumeeskonna esituses ka kolme väravat näha ja mängupilt ka paranes. Peale mängu kappasime läbi õhtuse sooja linna auto poole, ja jällegi tuleb öelda, et Firenze on väga mõnus linn.

1 comment

  1. Comment by Rainer24

    Rainer24 28/09/2011 at 00:27

    Nice. Ma olen Artemio Franchit ainult värava tagant näinud. Normaalne linn. Varem mainitud Pisa samas üllatas mind see aasta teistkordsel külastusel oma hubasusega mida esimsene kord ei olnudi märganud.

Leave a reply

Go top