Versailles

13/05/2013

Kolmandal päeval läksime siis Versailles lossi vaatama. Hommik oli suhteliselt jahe ja tuuline, läksime mingi linnalähedase rongiga ja siis oli juba vaja ainult massile järgi jalutada. Juba värava ees järjekorras seistes võis näha, et siin masust, täpest ja pupust polnud kuuldudki. Igal juhul oli mõnus tuulisest õuest sisse saada. Palee ise on muidugi vapustav, metsikult suur ja kulda-karda igal pool. Kuna olen väikest viisi pargifänn ka, siis loomulikult tegime ka pikema ringi pargis. Kokku tegime vist üle 10km ringi pargis, erinevad purskkaevud igal pool, ja lõpuks otsustasime ka ümber suure ristikujulise tiigi jalutada. Õnneks oli ilm ka natuke paremuse poole läinud ja jalutuskäik oli täiesti meeldiv. Mäletan veel, et mõtlesin ka, et kuidas paleed sõja ajal ei pommitatud, et moraali alla lüüa, aga õnneks sinnani siiski ei mindud. Külastada soovitaks, ilmselt üks uhkemaid paleesid maailmas ja meeletu kunstiväärtusega.

Leave a reply

Go top