Sydney

01/03/2010

Sydneysse jõudsime siis 28. veebruari keskpäeval umbes. Kuna meil oli kaasas Eestist paar pakki pähklit, siis igaks juhuks deklareerisime need, kuna seal on karmid reeglid selle kohta. Selgus, et väga õige samm, onu küsis, et mis teil siis on, ja meie peanutsi peale naeratas, ja tänas deklareerimast ning saime kohe välja. Autorendi saime ka ilusti korda, aga parkimisplatsil tundus küll, et selle autoga oli enne suur känguru alla aetud – terve esimene stange oli niimoodi vigastatud ja osaliselt värv maas, et raske ette kujutada, kuidas see saavutati. Peale kuskil tunnist ootamist leiti meile samasugune auto, ning läks lahti eriline lõbusõit. Nimelt esialgu ei töödanud meil GPSi kaart, ning minu esimene sõit vasakul pool teed koos parempoolse rooli ning harjumatu autoga ei olnud just väga mõnus. Tulime lennujaamast ära ja suvaliselt keerasime kuskile parklasse, kus saime läpaka abiga õnneks kaardi tööle. Tahtsime Sydneys põhiliselt ooperimaja vaadata, ning hakkasime vaikselt sinnapoole sõitma. Olgugi, et oli pühapäev, oli liiklust suhteliselt palju, ning kerge meil ei olnud. Kõigepealt käisime põhjapool lahte, ning vaatasime ooperimaja üle lahe. Tundus teine suhteliselt väike, kui päris aus olla. Peale pikemat seiklemist saime ka päris ooperimaja alla parkimismajja, kuid sealt välja tulles selgus, et vihma oli sadama hakanud. Jooksime siis ooperimaja juurde, ning vaatasime siit- ja sealtpoolt. Piltide pealt on siiani tundunud natukene heledam, koha peal tundus, et plaadid olid kergelt beežikad. Tegime oma vihmased pildid ära, ja kuna väsimus veel piinas, otsustasime hotelli minna. Hotelli leidmisega ei olnud erilisi probleeme, kui üksik möödasõit õigest teest välja arvata, GPS ju ei tee täpselt selgeks, milline tee kolmest valida kui nad kõik koos kõrvuti lähevad veel pikemat aega.
Hotell oli tegelikult hoopis endine eramaja, kuhu nüüd on tehtud 5 sviiti. Teadsime juba ette, et see on kõige vingem peatus meie teel, maja oli jõe ääres ilusa vaatega, ning ka tuba oli väga ilus. Eks vaadake ise piltidelt.
Kuna tee peal eriti söögikohta polnud, otsustasime tellida kohapeale itaalia restost, ning samuti saime pesu pestud. Öösel kahjuks ikkagi selgus, et suusatamist ei näe, kuigi peremees arvas, et peaks nägema. Ju ta siis polnud eriline talispordi fänn ja väga täpselt ei teadnud. Aga tubli oli Andrus sellegipoolest, juba eelmine aasta sai ju hõigatud välja, et selle mehega ei tasu lõpusirgele koos jõuda.
Hommikul pakkisime oma asjad kokku ilusti, sõime hommikust, ja hakkasime sõitma. Aga selleks tuleb veel üks postitus 🙂

English: Our arrival to Sydney was on time, got through immigration and customs quick enough (we declared peanuts that we had taken from Estonia, and were quickly sent towards the exit when we told the man from customs what we had). The rental car, however, seemed to have hit a large kangaroo or something, the front bumper had quite a bit of paint scraped off all over, in addition to other flaws. So after an hour, we got another car. The GPS map didn’t work off the bad, so I started my first left-handed driving experience without much computer help. We pulled over and got the problem sorted out, but I was still having trouble with the driving – traffic was quite bad even though it was Sunday. We headed for the Opera House, but ended up on the wrong side of the bay, which still had nice views. The Opera House had seemed to be larger from photos and TV. Then, after some driving, we found the parking garage under the Opera House itself, and when we got out, it was of course raining. We still looked around and took some photos, and then decided to head for the hotel, because we were all still tired.
The hotel was actually converted from a home, and now has 5 suites. It was a big, beautiful house, with a large suite for us and some great views. Since we hadn’t seen restaurants on our way in, we decided to order some Italian. We also got a wash of laundry done, and pretty much fell to bed.
In the morning, we gathered all our stuff, had some breakfast, and then headed South. But that’s what the next post is about 😉

1 comment

  1. Comment by Rainer24

    Rainer24 07/03/2010 at 00:02

    Kujutan ette seda vasakul pool sõitmise asju. Väga tubli, et julgelt asja ette võtsid Sydney suuruses linnas. 5+

Leave a reply

Go top